PRESS AND NEWS

 

Salesforce Spring ’17 release: Einstein democratiseert Artificial Intelligence - de eerste volledige CRM enterprise met AI

Nieuwe Einstein Vision brengt geavanceerde beeldherkenning naar het Salesforce-platform

Zaventem, 9 maart 2017 - Als onderdeel van Spring ’17, kondigt Salesforce (NYSE: CRM), het customer success platform en ‘s werelds marktleider op het gebied van CRM, vandaag de beschikbaarheid aan van Einstein AI voor alle klanten van de Salesforce apps voor sales, service, marketing, commerce en andere. Vanaf nu kunnen enerzijds klanten Einstein inzetten om slimmere en impactvolle klantervaring te leveren en anderzijds kunnen ontwikkelaars AI inzetten om de volgende generatie CRM-apps in te bouwen.

Salesforce kondigt ook Einstein Vision aan, een reeks krachtige nieuwe API's die ontwikkelaars toelaten om beeldherkenning snel naar CRM en AI-aangedreven apps te brengen. Als resultaat van enkele doorbraken op vlak van computerbeeld door Salesforce Research, stelt Einstein Vision bedrijven in staat om krachtige inzichten/conclusies te maken uit beelden - van het detecteren van voorraadniveaus en de productkwaliteit tot het identificeren van consumententrends en voorkeuren van de klant. Nu kan elke developer een pre-getrainde classificering van afbeeldingen gebruiken of hun eigen aangepaste classificeringen trainen, om een ​​breed scala aan gespecialiseerde beeldherkenning use cases te hanteren.

\"De nummer 1 in CRM is nu ook 's werelds slimste CRM, met Salesforce Einstein dat beschikbaar is voor miljoenen gebruikers in onze Spring '17 release”, zegt Alex Dayon, President en Chief Product Officer bij Salesforce. \"Met Einstein democratiseren we Artificial Intelligence, waardoor iedereen een hoger niveau van productiviteit kan bereiken en zijn groei kan versnellen, met de producten die ze elke dag gebruiken.\"

Salesforce klanten prijzen Einstein aan

\"Sales Cloud Einstein zal de manier waarop de sales teams van Air France-KLM werken transformeren. De extra intelligente zal ze in staat stellen hun lead kwalificatie/capaciteit te verbeteren en hen te helpen om slimmere keuzes te maken die meer inkomsten genereren\", zegt Henri de Peyrelongue, Senior Vice President Commercial Planning bi Air France-KLM. “Met AI ingebed in de Salesforce workflows, kan onze verkooporganisatie de productiviteit en effectiviteit naar een geheel nieuw niveau tillen.”

“Bij US Bank draait alles rond betekenisvolle relaties met klanten uitbouwen”, vertelt Kate Quinn, Executive vice president, Chief Strategy & Reputation Officer bij US Bank. “Dankzij de voorspellende inzichten van Salesforce Einstein kunnen relatiemanagers en bankagenten, die verantwoordelijk zijn voor de leningen, snel omgaan met de unieke situatie van elke klant. Met Sales Cloud Einstein kunnen onze eerstelijn medewerkers proactiever reageren en weten ze wat de volgende stap moet zijn voor elke specifieke klant.”

\"Onze vertegenwoordigers worden elke dag geconfronteerd met een toevloed van informatie. Vaak worstelen ze daardoor met prioriteiten in hun tijdsbesteding\", zegt Cristina Schwartz, Director of Sales Automation bij Seagate Technology. \"Salesforce Einstein zal Seagate helpen om het proces met de aanbevolen volgende acties te stroomlijnen zodat vertegenwoordigers sllimmer verkopen en productiever zijn.”

Artificiële intelligentie is er

In tegenstelling tot algemene AI-platforms die uitgebreid maatwerk en een leger van data scientists vereisen, democratiseert Einstein artificiële intelligentie met state-of-the-art algoritmen die direct in het Salesforce Intelligent Customer Success Platform zijn ingebouwd. Bovendien wordt de AI geleverd via de apps en workflows waarop miljoenen CRM-gebruikers elke dag vertrouwen. Aangedreven door geavanceerde machine learning, deep learning, predictive analytics, natuurlijke taalverwerking en intelligente data discovery, levert Einstein die intelligentie onmiddellijk binnen de context van het bedrijfsleven. En omdat Einstein in het Salesforce-platform is gebouwd, kunnen klanten hun AI-modellen aanpassen aan hun specifieke behoeften.

Einstein maakt van Salesforce ’s wereld slimste CRM

Met de release van Spring '17, zijn de Einstein AI mogelijkheden nu live in het Intelligent Customer Success Platform. Klanten zoals Air France-KLM, Seagate en US Bank maken nu al gebruik van Einstein om op geheel nieuwe manieren met hun klanten te communiceren. De Einstein-functies zijn onder meer:

Sales Cloud Einstein: Met Einstein Opportunity Insights kunnen verkopers hun productiviteit verhogen en meer deals sluiten, waarbij de intelligentie zich baseert op het gevoel van de klant, de aanwezigheid van concurrentie en het algemene engagement van de potentiële klant Dankzij deze voorspellende inzichten (met aanbevelingen qua acties), kunnen vertegenwoordigers beter hun dag indelen en de juiste klant op het juiste moment contacteren. Einstein Account Insights helpt vertegenwoordigers bovenop hun business te zitten, met informatie afgeleid uit het recentste nieuws, inclusief fusies en overnames, en financiële bedrijfsresultaten. Met Einstein Activity Capture, kunnen verkopers hun e-mail en agenda verbinden met Salesforce om zichzelf de uren van handmatige gegevensinvoer te besparen, zodat zij zich volledig kunnen focussen op het bouwen van betere relaties met hun klanten.

Service Cloud Einstein: Einstein Supervisor combineert real-time operationele inzichten met slimme data discovery om contactcenter managers de mogelijk te geven om met omni-channel intelligentie en AI-gestuurde analytics de productiviteit van de callcenteragenten en de klanttevredenheid te verhogen. Daarnaast kan Einstein Supervisor de klanttevredenheid voorspellen en concrete aanbevelingen maken om de klantervaring te verbeteren.

Marketing Cloud Einstein: Einstein Journey Insights pas algoritmen toe om honderden miljoenen data points te analyseren. Dit helpt marketeers te begrijpen welke evenementen en stappen leiden tot de aankoopbeslissingen, zodat ze campagnes en journeys kunnen optimaliseren. Met Einstein Segmentation, kunnen marketeers clusters van verwante consumenten blootleggen en zich tot geheel nieuwe segmenten richten met meer persoonlijke en effectieve campagnes.

Commerce Cloud Einstein: Einstein Commerce Insights analyseert de bestelgeschiedenis, productgegevens en klantgegevens om slimmer merchandising te gebruiken. Nu kunnen retailers het koopgedrag van de klant beter begrijpen om meer doeltreffende productbundels op de markt te brengen, om de in-store merchandising te verbeteren en om het ontwerp van website en campagnes te optimaliseren.

Analytics Cloud Einstein: Einstein Data Discovery, een nieuwe functie in het Salesforce Platform, automatiseert de gehele analytics workflow door miljoenen datacombinaties in een paar minuten te analyseren om de kernvragen voor de business aan de oppervlakte te brengen en te beantwoorden zonder geavanceerde data science. Zakelijke gebruikers krijgen dan interactieve en bruikbare inzichten en aanbevelingen binnen Salesforce. Met één klik kunnen deze inzichten worden omgezet in een presentatie, compleet met tabellen en grafieken die de belangrijkste bevindingen en agendapunten omlijnen, zodat elke zakelijke gebruiker deze bevindingen snel kan schetsen.

Community Cloud Einstein: Met Einstein Recommendations en Feed Insights, zijn bedrijven in staat om de meest relevante en populaire content en mensen - inclusief bestanden, groepen en vakexperts - te presenteren om aan leden van hun community gepersonaliseerde ervaringen te leveren.

Einstein Vision laat elke developer AI-Powered apps bouwen

Dankzij de vooruitgang in beeldherkenning kunnen bedrijven nieuwe inzichten opdoen over klanten en kunnen ze efficiëntere processen ontwikkelen. De nieuwe Einstein Vision mogelijkheden die de kracht van beeldherkenning naar om het even welke app brengen, zijn onder andere:

Visual Search. Hiermee kunnen consumenten visuele filters gebruiken om producten te vinden die het beste aansluiten bij hun voorkeuren. Ze kunnen ook foto's nemen van producten om te ontdekken waar deze kunnen worden gekocht (in de winkel of online).

Brand Detection. Dit analyseert door gebruikers gegenereerde (user-generated) beelden in communities, message boards en op sociale media. Hierdoor kunnen marketeers hun klanten beter begrijpen om hen te helpen bij het verbeteren van de kwaliteit van de dienstverlening, het marketingbereik helpen uit te breiden en de ROI van een campagne te maximaliseren.

Product Identification analyseert beelden om de verkoop te geven en service reps de mogelijkheid om op afstand te evalueren problemen met het product, de voorraad beheren en analyseren van de productmix en de verkoop potentieel. Klik hier voor meer informatie.

Salesforce Incubator verwelkomt 15 nieuwe Startups Building Einstein-aangedreven apps

Salesforce breidt de mogelijkheden van het Einstein ecosysteem uit door een nieuwe groep van 15 startups in de Salesforce Incubator te verwelkomen. Deze internationale startups, die een breed scala aan oplossingen en bedrijfstakken coveren, zullen Einstein gebruiken om krachtige AI-mogelijkheden in de apps die ze ontwikkelen in te bouwen.

Salesforce Incubator is een vijf maanden durend programma dat een selectie startups helpt om innovatieve oplossingen te leveren met behulp van Salesforce technologieën en tools. Het omvat toegang tot een divers netwerk van mentors en adviseurs, industrie evenementen en een fysieke werkplek binnen de Salesforce campus in San Francisco om innovatie en samenwerking te vergemakkelijken. Klik hier voor meer informatie over deze nieuwe groep van startups.

Voortgezet Ecosysteem Momentum

\"Accenture en Salesforce delen een soortgelijke visie over de rol en impact van Artificiële Intelligentie\", zegt Nicola Morini Bianzino, Managing Director - Accenture Artificial Intelligence Lead bij Accenture. \"Met Einstein levert Salesforce nu AI voor CRM, waardoor bedrijven een meer voorspellende en persoonlijke klantervaring kunnen leveren.\"

Prijzen en beschikbaarheid

 • Alle Einstein mogelijkheden van Spring '17 zijn over het algemeen beschikbaar voor Salesforce klanten.
 • Sales Cloud Einstein: Einstein Opportunity Insights, Einstein Account Insights en Einstein Activity Capture zijn gezamenlijk verkrijgbaar voor 50USD/gebruiker/maand bij elke Sales Cloud Enterprise Edition en hoger.
 • Service Cloud Einstein: Einstein Supervisor combineert Omni-channel Supervisor met de Analytics Cloud's Service Wave analytics app en Einstein Data Discovery. Omni-channel Supervisor is opgenomen in de Service Cloud Enterprise-editie en hoger. Service Wave is beschikbaar op 75USD/gebruiker/maand. De prijs voor Einstein Data Discovery is afhankelijk van het datavolume en het aantal gebruikers.
 • Marketing Cloud Einstein: Einstein Journey Insights en Einstein Segmentation zijn verkrijgbaar bij elke Marketing Cloud licentie en een Krux-licentie. De prijs is gebaseerd op het verzamelen van datavolumes, de opslag en verwerking van data use cases.
 • Commerce Cloud Einstein: Einstein Commerce Insights is zonder extra kosten opgenomen in elke Commerce Cloud Digital-licentie.
 • App Cloud Einstein: Einstein Vision kan worden gebruikt in combinatie met Heroku of elke Force.com licentie zonder kosten tot maximaal 1.000 prognoses/maand. De kosten voor extra prognoses is gebaseerd op het volume voorspellingen. Einstein Vision is momenteel in pilot-fase en zal naar verwachting later deze maand beschikbaar zijn.
 • Community Cloud Einstein: Einstein Recommendations & Experts is opgenomen zonder kosten in elke Community Cloud-licentie.
 • Analytics Cloud Einstein: Prijzen voor Einstein Data Discovery zijn afhankelijk van het datavolume en het aantal gebruikers.

Extra informatie

Meer informatie over Salesforce Einstein op http://www.salesforce.com/einstein/
Salesforce Einstein met Trailhead verkennen: https://trailhead.salesforce.com/module/ai_basics

Over Salesforce

Salesforce, hét customer success platform, en ‘s werelds marktleider op het gebied van CRM, stelt bedrijven in staat op een geheel nieuwe manieren verbinding te maken met hun klanten. Ga voor meer informatie over Salesforce (NYSE: CRM) naar www.salesforce.com.

Alle services en/of features die nog niet zijn verschenen en waarnaar wordt verwezen in dit, of in andere persberichten of publieke statements, verschijnen mogelijk niet op tijd of zelfs helemaal niet. Klanten die Salesforce-applicaties aanschaffen moeten hun aankoopbeslissingen maken op basis van features die op dat moment beschikbaar zijn. Salesforce heeft zijn hoofdkantoor in San Francisco en heeft verder kantoren in Europa en Azië. Het bedrijf staat genoteerd aan de New York Stock Exchange onder het ticker-symbool ‘CRM’. Ga voor meer informatie naar: http://www.salesforce.com/eu/ of bel: 0800 - 7253 3333.

Salesforce Benelux
Simone Versteeg
Tel: 031 (0)6-51281643
Email: sversteeg@salesforce.com

Whizpr
Eef Leroy/Elke De Ridder
Tel: 052 55 33 26
E-mail: salesforce@whizpr.be