PRESS AND NEWS

 

Salesforce breidt Commerce Cloud Einstein uit en levert persoonlijke AI-gestuurde winkelervaringen

Nieuwe Einstein Predictive Sort gebruikt machine learning zodat elke shopper intelligente zoekopdrachten kan uitvoeren, en merken hun verkoop de hoogte injagen

Salesforce Commerce Cloud, onderdeel van ‘s werelds #1 CRM-oplossing, maakt miljarden consumenten interacties op meer dan 2,000 retail websites in 53 landen mogelijk

BRUSSEL - 17 mei 2017—Salesforce (NYSE: CRM), het snelstgroeiende softwarebedrijf ter wereld en marktleider op het gebied van CRM, kondigt vandaag nieuwe Commerce Cloud Einstein innovaties aan die retailers in staat stellen om gepersonaliseerde, AI-gestuurde ervaringen te bieden aan klanten, zowel via het internet, mobiel, op sociale media als in de winkel. Deze bijkomende innovaties die retailers moeten helpen bij het creëren van de ultieme winkelervaring, omvatten nieuwe functies voor Order Management, blueprints voor Mobile Site Reference Architecture en de integratie van Google Android Pay.

Vandaag verandert artificial intelligence (AI) de manier waarop consumenten winkelen. Zij verwachten een gepersonaliseerde ervaring en een onmiddellijke voldoening voor elke interactie — van online productaanbevelingen tot slimme interacties met in-store medewerkers. De technische complexiteit en de middelen die nodig zijn om AI te leveren, vallen echter net buiten het bereik van de meeste detailhandelaars. Daarbovenop ondersteunen de dure winkelsystemen waarmee merken werken niet de gehele customer journey en ontbreekt vaak de flexibiliteit die nodig is om de verschillende winkelkanalen die consumenten gebruiken, hierop aan te sluiten.

Om competitief te blijven in deze snel veranderende en geconnecteerde wereld, hebben merken behoefte aan een platform dat hen toelaat om meer gepersonaliseerde en veelbelovende ervaringen te hebben met consumenten op alle kanalen en devices. Volgens de National Retail Federation (NRF) is 86% van de retailers van plan om de komende tien jaar een verenigd handelsplatform te implementeren om effectiever te verkopen aan geconnecteerde consumenten.

Commerce Cloud Einstein: browsers worden kopers dankzij meer AI-gestuurde klantenervaringen

Meer dan 2.000 online shops in 53 landen werken met Commerce Cloud Einstein en verkochten met behulp van dit platform in 2016 voor meer dan 16 miljard dollar aan producten, waaronder merken zoals Black Diamond, Ethan Allen en Icebreaker. Einstein is inmiddels uitgegroeid tot dé cloud commerce oplossing voor ondernemingen. Het laat wereldwijde topmerken toe om hun handelsactiviteiten samen te brengen in alle verkooppunten. Klanten maken al gebruik van bestaande Einstein AI-toepassingen in Commerce Cloud, waaronder Einstein Product Recommendations, die de beste producten aanbeveelt aan elke consument op elk kanaal, zelfs als die anoniem winkelt. Daarnaast ondersteunt Einstein Commerce Insights retailers met data-driven inzichten voor slimmere merchandising en winkelplanning.

“De geconnecteerde consument schotelt de retail steeds sneller nieuwe uitdagingen voor. Dit motiveert merken om slimmere, meer gepersonaliseerde winkelervaringen aan te bieden over alle kanalen heen,” zegt Jeff Barnett, CEO, Commerce Cloud, Salesforce. “Commerce Cloud Einstein versnelt deze transformatie door de toegang tot AI voor elke retailer te vergemakkelijken, zodat zij de klantenbinding bij elke interactie kunnen versterken en conversie over elk kanaal kunnen vergroten.”

De toevoeging van enkele innovaties maakt Commerce Cloud Einstein slimmer en reikt bedrijven de middelen aan om een retail ‘Trailblazer’ te worden en voorspellende en gepersonaliseerde winkelervaringen te bieden die hedendaagse shoppers vandaag eisen.

Nieuwe Einstein Predictive Sort gebruikt machine learning om de volgorde waarin producten verschijnen op de zoek- en categoriepagina’s op e-commerce website te personaliseren. Door gebruik te maken van de bestelgeschiedenis en het surfgedrag van consumenten, kan een voorspellend model gecreëerd worden voor elke individuele shopper. Zo worden de meeste relevante producten voor die shopper als eerste getoond in de zoekresultaten, hoeft de klant minder lang te zoeken en stijgt de conversie. Merken kunnen deze toepassing in slechts enkele clicks inbouwen in hun website - er is geen codering of data scientist vereist.
Nieuw Order Management ondersteunt retailers met intelligente algoritmes die de bestelling van de klant naadloos connecteren met de voorraadinventaris op de meest kostenefficiënte manier, ongeacht waar de klant of de inventaris zich bevindt. Door alle bestelling- en inventarisgegevens van winkels, magazijnen en dropship-verkopers te beheren en te verzamelen, worden \"buy anywhere, fulfill anywhere\"-scenario’s , realistisch voor retailers: zoals koop online, haal op in de winkel of verzend uit de winkel.
Nieuwe Mobile Site Reference Architecture biedt een out-of-the-box mobiele website blauwdruk die de mobiele winkelervaring optimaliseert. Commerce Cloud klanten zien dat het grootste deel van het verkeer naar hun website van op mobiele devices komt. De Mobile Site Reference Architecture biedt detailhandelaars duidelijke begeleiding op basis van best practices op het gebied van mobiele site design, merchandising en technische architectuur, waardoor zij sneller dan ooit tevoren state-of-the-art mobiele winkelervaringen kunnen bieden.
Nieuwe Android Pay Integratie biedt shoppers het gemak van een snel en vlot betaalsysteem, terwijl handelaars genieten van een eenvoudige integratie, verbeterde mobiele conversies en de beveiliging van de Android Pay-transactie.

“We zijn enthousiast om Android Pay naadloos te integreren in Salesforce Commerce Cloud, \" zegt Pali Bhat, Global VP of Payment Products, Google. \"Android Pay maakt mobiele betalingen makkelijk. Shoppers hoeven hun kaartgegevens niet meer in te voeren. Door voor Android Pay te kiezen kunnen ze de betaling snel afronden vanop hun toestel.”

“Salesforce Commerce Cloud blijft dé optie voor retailers die op zoek zijn naar een gevestigde, zeer schaalbare Software as a Service (SaaS)-oplossing met personalisatie- en promotie toepassingen,\" aldus The Forrester Wave ™: B2C Commerce Suites, Q1 2017. \"Salesforce toont ook een overtuigend potentieel op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) en data-driven decision making met zijn Salesforce Einstein mogelijkheden.\"

Salesforce Trailhead: Stelt retailers in staat om hun beste zelf te zijn
Met Einstein maakt Salesforce AI niet alleen toegankelijk voor retailers, ook dankzij Trailhead krijgt iedereen toegang tot de educatieve middelen om een retail Trailblazer te worden. Trailhead is Salesforce's interactieve leerplatform, waarop iedereen de skills kan ontwikkelen die je nodig hebt voor de job van de toekomst. Trailhead biedt iedereen de mogelijkheid om gratis met Salesforce te leren werken, ongeacht locatie. Sinds de lancering in 2014 hebben Trailblazers al meer dan twee miljoen badges verdiend, die rechtstreeks in relatie staan met de meest gezochte vaardigheden vandaag. Meer nog, volgens Indeed, maken twee op de 10 beste jobs van de toekomst in Amerika deel uit van de Salesforce Economy.

Zowel de technologische ontwikkelingen als het leerplatform stellen iedereen in staat om de kracht van gepersonaliseerde AI-gestuurde ervaringen voor shoppers te begrijpen en nieuwe niveaus van productiviteit te bereiken voor zichzelf en hun onderneming.
Neem een kijkje op de volgende trails:
Ontdek hoe Salesforce retailers helpt in de optimalisatie van hun buying en selling ervaringen via Trailhead: https://trailhead.salesforce.com/trails/cc-overview
Leer meer over hoe Salesforce miljoenen Trailblazers steunt in hun succes door het toegankelijk maken van AI op ‘s wereld #1 CRM: https://trailhead.salesforce.com/

Bijkomende informatie
Leer meer over Commerce Cloud: https://www.salesforce.com/products/commerce-cloud/overview/
De 2017 Gartner Magic Quadrant voor Digital Commerce is hier beschikbaar: http://www.demandware.com/resources/gartner-digital-commerce-mq/
De 2017 Forrester Wave voor B2C Commerce Suites is hier beschikbaar: https://sfdc.co/bvwUwC

Prijzen en beschikbaarheid
Commerce Cloud Einstein is vandaag beschikbaar.
Commerce Cloud Einstein Predictive Sort is vanaf juli 2017 zonder bijkomende kosten beschikbaar.
Mobile Site Reference Architecture is vandaag beschikbaar in Developer Preview, en is vanaf augustus 2017 breed toegankelijk.
Android Pay is vanaf augustus 2017 zonder bijkomende kosten beschikbaar.
Commerce Cloud Einstein Product Recommendations en Commerce Insights zijn vandaag beschikbaar en maken deel uit van de Commerce Cloud licentie.
Commerce Cloud Order Management is vandaag beschikbaar en kan afzonderlijk besteld worden via een shared success model.

Over Salesforce
Salesforce, het Customer Success Platform en ’s werelds grootste leverancier van Customer Relationship Management (CRM) software, maakt het voor bedrijven mogelijk om op een totaal nieuwe manier met hun klanten in contact te treden. Kijk voor meer informatie over Salesforce (NYSE: CRM) op: www.salesforce.com.

Alle services en/of features die nog niet zijn verschenen en waarnaar wordt verwezen in dit, of in andere persberichten of publieke statements, verschijnen mogelijk niet op tijd of zelfs helemaal niet. Klanten die Salesforce-applicaties aanschaffen moeten hun aankoopbeslissingen maken op basis van features die op dat moment beschikbaar zijn. Salesforce heeft zijn hoofdkantoor in San Francisco en heeft verder kantoren in Europa en Azië. Het bedrijf staat genoteerd aan de New York Stock Exchange onder het ticker-symbool ‘CRM’. Ga voor meer informatie naar: http://www.salesforce.com/nl

Voor bijkomende informatie, neem contact op met:

Salesforce Benelux
Simone Versteeg
Tel: 031 (0)6-51281643
Email: sversteeg@salesforce.com

Whizpr - PR agency Salesforce BeLux
Eef Leroy or Elke De Ridder
Tel: 052 55 33 26
Email: salesforce@whizpr.be