PRESS AND NEWS

 

Proximus breidt gebruik Salesforce uit om het succes in het bedrijfssegment digitaal te transformeren en verder op te drijven

ZAVENTEM—19 juni 2017—Salesforce [NYSE:CRM], de wereldleider in CRM, kondigt aan dat Proximus, de grootste Belgische telecomoperator, besloten heeft om zijn gebruik van het Salesforce Intelligent Customer Success Platform uit te breiden, om zo zijn bedrijfsklanten de beste klantenervaring op de markt te kunnen bieden. Amper zes maanden na de initiële inbedrijfstelling van Salesforce is het al zo succesvol dat Proximus het gebruik van het platform uitbreidt. Zo wil het garanderen dat zowel medewerkers als partners de klanten gedurende het volledige aankooptraject een uitstekende ervaring kunnen bieden.

Vandaag maakt Proximus gebruik van Sales Cloud, Service Cloud en Community Cloud. De belangrijkste functies die worden gebruikt, zijn het lead- en opportuniteitenbeheer, het klantencontactbeheer en het dossierbeheer, zowel op laptop als op andere mobiele apparaten. Proximus is van plan om de functies in 2017 verder uit te breiden naar account planning en prognose. De gebruikersadoptie is hoog, dankzij de indrukwekkende prestaties en het uiterst intuïtieve design door het agile squad-team.

Het Salesforce Intelligent Customer Success Platform biedt ondernemingen nieuwe interactiemogelijkheden met hun klanten. Het platform vereenvoudigt de processen voor verkoop en verkoopverwerking en biedt inzicht in klanten en prospecten. De automatisering van de activiteiten bij het aankoopproces en de toegang tot informatie, overal en altijd, voor alle stakeholders, zijn voor de Enterprise Business Unit (EBU) van Proximus de hoekstenen van de doelstellingen inzake strategische groei, retentie en klantenervaring. Het platform ondersteunt ook de overstap naar digitale, klantgerichte interactie, zoals onlineformulieren voor serviceaanvragen en een online verkoopomgeving, die de klantentevredenheid en operationele efficiëntie van Proximus moeten vergroten.

“We willen een uitmuntende klantenervaring bieden vanaf de eerste interactie met een klant, ongeacht het communicatiekanaal dat de klant verkiest. Meer zelfs, we willen die ervaring behouden tijdens het volledige klantentraject. Salesforce biedt ons het klanteninzicht en het platform waarmee we via elk kanaal telkens weer buitengewone ervaringen kunnen garanderen. Dit is een strategisch partnerschap dat onze verdere groei en ons succes zal schragen”, zegt Bart Van Den Meersche, Chief Enterprise Market Officer bij Proximus.

“In de erg concurrentiële communicatiemarkt is de klantenervaring echt de sleutel tot succes,” voegt Bob Vanstraelen, Area Vice President, Salesforce Benelux eraan toe. “Proximus beseft dat een uitstekende klantenervaring over het volledige klantentraject het verschil zal maken voor zijn activiteiten en toekomstige groei.”

Dankzij het toonaangevende cloudplatform van Salesforce kan Proximus een belangrijk deel van zijn Excite-programma verwezenlijken. Door producten, diensten en bedrijfsprocessen te verbeteren en een nieuwe IT-structuur te implementeren, zal het de markt van bedrijfsklanten kunnen omvormen tot een vereenvoudigde omgeving. Door het ondersteunen van de kerninteracties van de Enterprise Business Unit (EBU) met klanten en partners helpt het Salesforce-platform EBU om zijn belangrijkste doelstellingen te verwezenlijken: strategische groei, retentie, klantenervaring en interne efficiëntie. Bovendien draagt het rechtstreeks bij tot de digitale transformatie van de interacties met klanten en partners.

“Het Salesforce-platform ontsluit voor de IT-afdeling ook een nieuwe manier van werken. Het biedt Proximus de mogelijkheid om vooruit te lopen op de snel evoluerende behoeften van de markt en zorgt tegelijk ook voor veel betere mogelijkheden om de IT-kosten onder controle te houden. Salesforce biedt immers drie releases per jaar aan. Proximus kan de nieuwe functies beginnen te gebruiken zodra de nachtelijke automatische upgrade achter de rug is, en dit zonder onderbreking voor de gebruikers en zonder extra kosten voor de IT-afdeling”, zegt Joost Fonteyn, Head Of Excite Delivery bij ITS van Proximus.