PRESS AND NEWS

 

Salesforce introduceert Sales Cloud Einstein Forecasting en viert de eerste verjaardag van Salesforce Einstein

Einstein Forecasting past zelflerende algoritmes toe op de salesdata van bedrijven en levert op die manier zeer precieze verkoopprognoses op ‘s werelds nr. 1 salesplatform

Salesforce Einstein viert zijn eerste verjaardag en levert nu dagelijks meer dan 475 miljoen AI-gedreven voorspellingen

Met een nieuw innovatiefonds van 50 miljoen dollar voor Salesforce AI versnelt Salesforce Ventures de ontwikkeling van innovatieve AI-oplossingen op Salesforce

ZAVENTEM — 21 september 2017 — Salesforce [NYSE: CRM], wereldleider in CRM, kondigt vandaag de nieuwe generatie van Sales Cloud Einstein aan en introduceert zo AI in elke stap van de verkoopcyclus, van bij de opbouw van de pijplijn en het sluiten van deals tot het uitbreiden van de portfolio. Dankzij de nieuwe Einstein Forecasting krijgen salesleiders een beter beeld en meer informatie om de inkomsten uit de verkoop preciezer te voorspellen in elk stadium van de verkoopcyclus. Bovendien verleent Einstein Opportunity Scoring automatisch prioriteit aan hoogwaardige opportuniteiten, en Einstein Email Insights identificeert automatisch de belangrijkste e-mails, waardoor salesvertegenwoordigers sneller en slimmer kunnen werken.

Maak kennis met Einstein Forecasting
Einstein Forecasting is een baanbrekende innovatie die iedereen, van het hoofd sales tot de CFO, in staat stelt om de toekomst van het bedrijf beter te voorspellen. Salesleiders vertrouwen nog steeds op onvolledige spreadsheets en verouderde systemen om salesprognoses te maken, wat aanleiding geeft tot onnauwkeurige prognoses, suboptimale prestaties en een bedrijf dat niet geconnecteerd is. Wist u dat minder dan de helft van de deals gesloten wordt zoals voorspeld? Dit zorgt ervoor dat salesteams hun doelen niet halen en te weinig inkomsten genereren.

Einstein Forecasting is een geheel geautomatiseerde out-of-the-box-oplossing die alle historische CRM-data van een bedrijf gebruikt, waardoor prognoses maken niet langer giswerk is. Einstein Forecasting koppelt de kunst van datamining aan de wetenschap van machinaal leren om sleutelfactoren zoals seizoengevoeligheid en historische prestaties te analyseren, verwerken en begrijpen en op die manier zeer nauwkeurige, geïndividualiseerde salesprognoses te maken. Bovendien combineert Einstein Forecasting een unieke mix van zelflerende algoritmes die het prognosegedrag van individuen en teams aanleren: de software analyseert of ze steeds optimistisch, pessimistisch of realistisch voorspellen en vormt op basis daarvan een objectieve analyse voor de salesleider. Vervolgens gebruikt Einstein speciale logica om de onderliggende data van elke voorspelling om te zetten in menselijke taal, zodat salesleiders weten wat ze van de pijplijn mogen verwachten en waarom.

Met Einstein Forecasting kan een regiomanager van een verzekeringsbedrijf bijvoorbeeld snel een dashboard raadplegen om na te gaan of zijn team op weg is om de verkoopcijfers voor het kwartaal te halen of om in te schatten of er deals in gevaar zijn. Dankzij de voorspellingen van Einstein Forecasting kunnen de regiomanager en andere salesleiders tijdig ingrijpen en ervoor zorgen dat hun salesmedewerkers de kwartaalcijfers halen. Of als een verzekeringsbedrijf wil uitbreiden naar een nieuwe regio maar niet zeker weet of het de ontwikkelingskosten kan dragen, kan de CFO snel Einstein Forecasting gebruiken om te voorspellen of het bedrijf die maand of dat kwartaal genoeg middelen zal hebben om de nieuwe regio te betreden.

Bovendien introduceert Salesforce ook Einstein Opportunity Scoring en Einstein Email Insights, functies die ervoor zorgen dat verkoopvertegenwoordigers hun aandacht blijven richten op de belangrijkste deals.

 • Einstein Opportunity Scoring — Identificeert, belicht en prioriteert de meest waardevolle deals – die met het grootste volume, het meeste engagement van het management en meer – rechtstreeks in Sales Cloud. Bovendien blijft Einstein toezicht houden op lopende deals om na te gaan of waardevolle deals mogelijk in gevaar zijn en te zorgen dat verkoopvertegenwoordigers met al hun aandacht de pijplijn blijven uitbouwen en meer deals sluiten. Met Einstein Opportunity Scoring hoeven verkoopvertegenwoordiger bijvoorbeeld niet langer talloze uren te grasduinen door opportuniteiten. In plaats daarvan kunnen ze zich richten op de deals die het meeste kans op succes bieden en extra middelen toewijzen aan deals die mogelijk in gevaar zijn.

 • Einstein Email Insights — Einstein Email Insights wapent elke verkoopvertegenwoordiger met een persoonlijke e-mailassistent. Door middel van NLP (Natural Language Processing of automatische taalverwerking) identificeert Einstein Email Insights de belangrijkste e-mails en geeft het advies over de aangewezen handeling of reactie, waardoor verkoopvertegenwoordigers en leiders hun inbox kunnen prioriteren en snel kunnen inspelen op de behoeften van de klant. Aanbevelingen voor proactieve handelingen en reacties stellen vertegenwoordigers in staat om te voorkomen dat deals stagneren, bijvoorbeeld door een vergadering te plannen of een offerte te sturen. Bijvoorbeeld: als een verkoopvertegenwoordiger na een dag lang vergaderen met klanten ziet dat zijn inbox uitpuilt, hoeft hij niet langer te gaan spitten naar de belangrijkste e-mails.

Salesforce Einstein viert één jaar van innovatie
In september 2016 introduceerde Salesforce Einstein AI om de voordelen van kunstmatige intelligentie naar elke professionele gebruiker te brengen. Sindsdien heeft het bedrijf het hele Customer Success Platform verrijkt met geavanceerde AI-mogelijkheden om de ervaring van de klant bij elke touchpoint te transformeren. Vandaag levert Einstein dagelijks meer dan 475 miljoen prognoses aan pioniers als U.S. Bank, Room&Board, FareCompare, Silverline en Black Diamond, wat deze bedrijven toelaat hun onderneming slimmer, productiever en met meer zicht op de toekomst te runnen. Daarenboven stelt Einstein Platform Services zowel beginnende als ervaren ontwikkelaars in staat om AI-gedreven CRM-apps te ontwikkelen door middel van een concrete interface en automatische taalverwerking, dus met muisklikken, niet met code. Er zijn al meer dan 7000 ontwikkelaars die apps bouwen op basis van Einstein. Salesforce Einstein gaat onverminderd door met innoveren en Salesforce Research stelt alles in het werk om de grenzen van diep leren te verleggen. Onder leiding van hoofdonderzoeker dr. Richard Socher heeft de groep in haar eerste jaar 10 academische papers gepubliceerd, wat de nieuwste technologie binnen handbereik brengt voor klanten van Salesforce. Meer hoogtepunten uit het eerste jaar van Einstein vindt u hier.

Nieuw innovatiefonds voor Salesforce AI drijft de toekomst van kunstmatige intelligentie aan
Salesforce Ventures, de investeringsgroep van Salesforce, heeft vandaag een nieuw Salesforce AI-innovatiefonds van 50 miljoen dollar voorgesteld. Daarmee wil het de ontwikkeling van nieuwe AI-oplossingen stimuleren. De eerste middelen die het Salesforce AI-innovatiefonds toekent, gaan naar de snel groeiende AI-start-ups Highspot, Squirro en TalkIQ. Daarmee wil het de ontwikkeling van baanbrekende AI-oplossingen op Salesforce versnellen. Daarnaast investeert Salesforce Ventures in All Turtles, een start-upstudio actief in AI die samen met oprichtersteams en bedrijven AI-gecentreerde producten bouwt. Salesforce gaat samen met All Turtles geavanceerde AI-oplossingen op basis van het Salesforce-platform ontwikkelen.

Commentaar naar aanleiding van het nieuws:
 • “Salesforce blijft de CRM-markt aanvoeren met de ene innovatie na de andere,” zegt Adam Blitzer, EVP en GM, Salesforce Sales Cloud. “Bij de eerste verjaardag van Salesforce Einstein zijn we verheugd om Sales Cloud Einstein voor te stellen, een ongezien salesplatform. Sales Cloud Einstein is nu uitgerust met voorspellende en intelligente mogelijkheden. Daarmee maakt het een eind aan het inherent foute prognosemodel en voegt het AI toe aan elk stadium van de verkoopcyclus.”
 • “Artificiële intelligentie kan elke onderneming en werknemer slimmer, sneller, efficiënter en productiever maken”, zegt John Somorjai, EVP van Corporate Development en Salesforce Ventures, Salesforce. “Het nieuwe AI-innovatiefonds van Salesforce zal mee de ontwikkeling van baanbrekende AI-oplossingen versnellen ter uitbreiding en aanvulling van Salesforce, waardoor onze klanten succesvoller dan ooit zullen zijn.”
 • “Bij U.S. Bank trachten we vertrouwen, transparantie en een slimmere bankervaring te bieden aan onze klanten”, zegt Bill Hoffman, hoofd analytics en CRM bij U.S. Bank. “Met Salesforce beschikken we over één platform dat de zelfstandigheid van klanten en de interactie tussen werknemers bevordert. We zijn dan ook verheugd over de voorspellende mogelijkheden van Einstein Forecasting.”
 • “Elk bedrijf streeft naar voorspelbare en rendabele groei,” zegt Sheryl Kingstone, onderzoeksdirecteur bij de afdeling Customer Experience and Commerce van 451 Research. “Nauwkeurige salesprognoses maken is echter van oudsher een uitdaging voor talloze bedrijven. Door de combinatie van intelligentie, pijplijntransparantie en belangrijke salesdata biedt Einstein Forecasting een onmisbare kijk op indicatoren van salesinkomsten die bedrijfsleiders helpen om de groei van hun onderneming juist te voorspellen.”

Over Sales Cloud
Sales Cloud, ‘s werelds nr. 1 intelligente salesplatform, biedt een ongeëvenaarde gebruikerservaring die salesteams in staat stelt om sneller en slimmer te verkopen op de manier die zij verkiezen. Sales Cloud wapent salesmedewerkers in alle sectoren, functies en bedrijfsgroottes met de intelligentie en inzichten die ze nodig hebben om het volledige salesproces te doorlopen en in goede banen te leiden. In de eerste helft van 2017 heeft Salesforce het platform Sales Cloud verder uitgebreid met Einstein High Velocity Sales Cloud, dat salesvertegenwoordigers van alle niveaus wapent met de intelligentie die ze nodig hebben om productiever te zijn dan ooit tevoren; en Sales Cloud PRM, dat kanaalpartners in staat stelt om deals in recordtempo te sluiten. Bedrijven die Sales Cloud gaan gebruiken, merken dat de salesproductiviteit met gemiddeld 35 procent groeit, terwijl de conversie van leads met 30 procent groeit en de algehele winst met 25 procent stijgt.

Prijzen en beschikbaarheid
 • Einstein Forecasting, Einstein Opportunity Scoring en Einstein Email Insights worden op dit moment getest en zullen naar verwachting voor het publiek beschikbaar zijn in de eerste helft van 2018. Op dat moment zullen prijzen bekendgemaakt worden.

Bijkomende informatie
 • Ga voor meer informatie over Sales Cloud Einstein naar: www.salesforce.com/einsteinnextgen
 • Ontdek hoe Sales Cloud Einstein bedrijven kan helpen om sneller en slimmer te verkopen via Trailhead: https://trailhead.salesforce.com/en/modules/ai_sales
 • Meer informatie over de functies van Salesforce Einstein op het platform Salesforce via Trailhead: https://trailhead.salesforce.com/modules/get_smart_einstein_feat
 • Wilt u meer weten over Salesforce Ventures, klik dan hier: https://www.salesforce.com/company/ventures/

Over Salesforce
Salesforce, hét customer success platform, en ‘s werelds marktleider op het gebied van CRM, stelt bedrijven in staat op een geheel nieuwe manieren verbinding te maken met hun klanten. Ga voor meer informatie over
Salesforce (NYSE: CRM) naarwww.salesforce.com.

Alle services en/of features die nog niet zijn verschenen en waarnaar wordt verwezen in dit, of in andere persberichten of publieke statements, verschijnen mogelijk niet op tijd of zelfs helemaal niet. Klanten die Salesforce
applicaties aanschaffen moeten hun aankoopbeslissingen maken op basis van features die op dat moment beschikbaar zijn. Salesforce heeft zijn hoofdkantoor in San Francisco en heeft verder kantoren in Europa en Azië.
Het bedrijf staat genoteerd aan de New York Stock Exchange onder het ticker-symbool ‘CRM’. Ga voor meer informatie naar: http://www.salesforce.com

Voor meer informatie
Salesforce Nederland
Simone Versteeg
Tel: 06-51281643
E-mail: sversteeg@salesforce.com

Whizpr
Eef Leroy / Elke De Ridder
Tel: 052 55 33 26
E-mail: salesforce@whizpr.be