Ohjelma

09:15 - 10:45 | Avauspuheenvuorot

Petteri Poutiainen, Country Leader Finland, Salesforce

Daljit Bamford, Chief Customer Officer, Salesforce

Victor Gibson, Global Director of eCommerce & Digital Marketing, Lumene

Katariina Herbert, Solution Engineer, Salesforce

Johanna Jäkälä, CMO & VP Brand, Marketing & Customer Loyalty, Finnair

11:15 - 12:00 | Rinnakkaispuheenvuorot #1

Markkinoinnin osuudessa syvennytään markkinoinnin merkittävään rooliin ylivertaisen asiakaskokemuksen mahdollistajana. Kuulemme miten tämä onnistuu dataohjatun ja mitattavan markkinoinnin avulla.

Puheenvuorot:


Yksi terveys - yksi kokonaisvaltainen asiakaskokemus

Jutta Tikkanen, Director, Head of Customer Experience, Insight and Design, Pihlajalinna

Datan avulla rohkeita markkinoinnin päätöksiä

Mika Hyötyläinen, VP Marketing, Marketing & Services, Neste Oyj

Yrityksissä on valtava potentiaali prosessien tehostamuseen digitalisaation avulla. Baronan Mikko Cavenius kertoo miten ovat hyödyntäneet Salesforcen No-Code / Low-Code alustaa, sekä hoitaneet integroinnit taustajärjestelmiin. 

Tietoturvasta huolehtiminen on keskeinen osa digitalisaatiota. F-Securen Markku Teerikangas käy läpi miten F-Secure huolehtii oman Salesforce ympäristönsä tietoturvasta.

Puhujat:


Mikko Cavenius

Product Manager, Barona

Markku Teerikangas
Head of Sales & Marketing Enablement, F-Secure

Jari Salomaa
Director, Product Management, Salesforce

Myyntiprosessi tuottaa valtavasti dataa, mutta kuinka tämä data valjastetaan myynnin johtamisen ja kehittämisen avuksi? Ja kuinka Talliosake hyödyntää dataa myynnin johtamisessa ja myyjien osaamisen kehittämisessä?

Puhujat:


Markus Alitalo
Konsernin myyntijohtaja, DEN Group

Lauri Kurki
Head of Sales Solutions, Biit Oy

Lightning Experience tuo mukanaan monia mahdollisuuksia mm. työn tuottavuuden parantamiseen, nopeampaan appien tekemiseen sekä nopeampaan asiakaspalveluun. Siirtyminen Lightningiin tarkoittaa organisaatioissa teknisen muutoksen lisäksi myös muutosta olemassa olevaan tapaan toimia. Tässä sessiossa kuulet arkkitehdiltamme vinkkejä, millaiset asiat kannattaa huomioida Lightningin käyttöönotossa, jotta pääset mahdollisimman onnistuneeseen lopputulokseen.

13:00 - 13:45 | Rinnakkaispuheenvuorot #2

Subscription-mallit tulevat, onhan CRM'si tarpeeksi älykäs?

Tässä puheenvuorossa keskustellaan siitä, mitä on älykäs CRM ja miten se mahdollistaa älykkäämmän myynnin ja orastavat uudet liiketoimintamallit. Mukana asiakascase jossa tunnettu perinteinen yritys on tehnyt Netflixit! Aiheena; analytiikka, automaatio ja tilauspohjaisuus - tule ja kuule lisää.

Puhujat:


Heikki Haasmaa

Senior VP, Maintenance Service Business, KONE 

Sami Lampinen
Regional VP, Salesforce

Keskustelua ja esimerkkejä siitä, miten päästään haaveista tekoihin ja realisoidaan suuretkin kasvutavoitteet.

Puhujat:


Peter Fredman

Chairman of the board, Fredman Group

Jussi Niemelä
Chief Operations Officer & Partner, Vauraus

Yksilöllinen asiakaskokemus vaatii siilojen murtamista ja kokonaisvaltaista lähestymistä. Miten personoitu asiakaspalvelukokemus voidaan rakentaa monikanavaisesti B2C-ympäristöön?

Puhujat:

Minna Poutanen
Business Consultant, Fluido

Antti Katajamäki
Community Cloud Practice Lead, Fluido

Juho Friberg
CDO, Fazer

Join us for a practical overview of the theory and practice of Design Thinking and how it can be used as a framework for teams to design high-adoption applications that are not only powerful, but useful, usable, and desirable.
Sami Karkkila, CEO Sofigate Group

14:00 - 14:45 | Rinnakkaispuheenvuorot #3

Miten parempi asiakaskokemus auttaa siirtymään tehokkuuden optimoinnista myynnin kasvattamiseen? Miten parhaat yritykset kehittävät asiakaspalvelua hyödyntäen tekoälyä ja uusia kanavia kuten chattia ja somea? Tämän päivän asiakaskokemus vaatii uudenlaisia palveluita.

Puheenvuorot:


Kaikkien meidän Posti – palvelukulttuuria rakentamassa. Case Posti asiakaspalvelu.

Sanna Savonius, Director, Head of Customer Service, Posti

Nopea ja mutkaton IT-projekti - onko sellaisia? Case DNA kenttähuolto.
Mikko Nurmi, Director, Entertainment and Broadband Services, DNA

 

Jokainen digitaalinen transformaatio alkaa asiakkaasta - ja myös päättyy asiakkaaseen. Asiakkaat odottavat saumattomia kokemuksia asiointikanavasta riippumatta kaikissa kohtaamispisteissä, ja siksi myös erilaisten järjestelmien integroiminen toistensa kanssa on erittäin tärkeää. Tässä osiossa kerromme, miten tämä voidaan tehdä MuleSoftin avulla.

Puhujat:


Ada Westerinen
, Senior Manager, MuleSoft
Miika Soininen, IT Manager, Ponsse
Antti Lappalainen, Systems Specialist, Ponsse

 

Markkinointiautomaatio nähdään toisinaan hopealuotina, mitä tulee markkinoinnin ja myynnin tehokkuuden ja osumatarkkuuden parantamiseen. Valitettavan usein se kuitenkin paljastaa lähinnä markkinoinnin ja myynnin prosessien puuttumisen tai puutteet sekä datan laatuun, kattavuuteen ja saatavuuteen liittyvät haasteet. Tässä esityksessä käydään läpi parhaita käytäntöjä ja muuten hyväksi havaittuja tapoja näihin liittyvien erityiskysymysten taklaamiseksi sekä tarjotaan esimerkkejä Salesforcen markkinointiautomaatioratkaisuiden hyödyntämiseksi maksimaalisen liiketoimintahyödyn saavuttamiseksi.

Puhujat:

Olli Karioja
Konsultti, Tieto Finland Oy

Marko Saarinen
Johtava konsultti, Tieto Finland Oy

Innovatiivisinkaan teknologia ei tuota yritykselle arvoa, jollei sitä käytetä. Tule kuulemaan vinkkimme, miten voit saada Salesforce-investoinnistasi paremmin hyötyä irti, ja millaisia asioita kannattaisi mitata.

15:15 - 16:45 | Päätöspuheenvuorot

Jenny Tallholm, Head of Marketing, Salesforce

Jare Tiihonen, Suomen musiikkihistorian muuttanut artisti (kuka muu muka?) maajohtaja Petteri Poutiaisen haastattelussa!

Basecamp Helsinki

Nykyajan digitaalisessa maailmassa kaikki tapahtuu yhä älykkäämmin ja nopeammin. Ilmoittaudu mukaan Basecamp Helsinkiin, niin kuulet uusimmat tuulet inspiroivilta puhujilta, sekä näet mitä uudet Salesforce-alustan innovaatiot tuovat mukanaan.