Petteri Poutiainen, Country Leader Finland, Salesforce

Daljit Bamford, Chief Customer Officer, Salesforce

Johanna Jäkälä, CMO & VP Brand, Marketing & Customer Loyalty, Finnair

Victor Gibson, Global Director of eCommerce & Digital Marketing, Lumene

Markkinoinnin osuudessa syvennytään markkinoinnin merkittävään rooliin ylivertaisen asiakaskokemuksen mahdollistajana. Kuulemme miten tämä onnistuu dataohjatun ja mitattavan markkinoinnin avulla.

Puheenvuorot: 

Datan avulla rohkeita markkinoinnin päätöksiä
Mika Hyötyläinen, VP Marketing, Marketing & Services, Neste Oyj

Yksi terveys - yksi kokonaisvaltainen asiakaskokemus
Jutta Tikkanen, Director, Head of Customer Experience, Insight and Design, Pihlajalinna

Myyntiprosessi tuottaa valtavasti dataa, mutta kuinka tämä data valjastetaan myynnin johtamisen ja kehittämisen avuksi? Ja kuinka Talliosake hyödyntää dataa myynnin johtamisessa ja myyjien osaamisen kehittämisessä?

Puhujat:


Markus Alitalo
Konsernin myyntijohtaja, DEN Group

Lauri Kurki
Head of Sales Solutions, Biit Oy

Yrityksissä on valtava potentiaali prosessien tehostamuseen digitalisaation avulla. Baronan Mikko Cavenius kertoo miten ovat hyödyntäneet Salesforcen No-Code / Low-Code alustaa, sekä hoitaneet integroinnit taustajärjestelmiin. 

Tietoturvasta huolehtiminen on keskeinen osa digitalisaatiota. F-Securen Markku Teerikangas käy läpi miten F-Secure huolehtii oman Salesforce ympäristönsä tietoturvasta.

Lopuksi Jari Salomaa Salesforcen tuoteorganisaatiosta käy läpi Salesforcen suunnitelmia datan kasvun tukemiseksi Big Objects:ien avulla.

Puhujat:


Mikko Cavenius

Product Manager, Barona

Markku Teerikangas
Head of Sales & Marketing Enablement, F-Secure

Jari Salomaa
Director, Product Management

Lightning Experience tuo mukanaan monia mahdollisuuksia mm. työn tuottavuuden parantamiseen, nopeampaan appien tekemiseen sekä nopeampaan asiakaspalveluun. Siirtyminen Lightningiin tarkoittaa organisaatioissa teknisen muutoksen lisäksi myös muutosta olemassa olevaan tapaan toimia. Tässä sessiossa kuulet arkkitehdiltamme vinkkejä, millaiset asiat kannattaa huomioida Lightningin käyttöönotossa, jotta pääset mahdollisimman onnistuneeseen lopputulokseen.

Keskustelua ja esimerkkejä siitä, miten päästään haaveista tekoihin ja realisoidaan suuretkin kasvutavoitteet.

Puhujat:


Peter Fredman

Chairman of the board, Fredman Group

Jussi Niemelä
Chief Operations Officer & Partner, Vauraus

Subscription-mallit tulevat, onhan CRM'si tarpeeksi älykäs?

Tässä puheenvuorossa keskustellaan siitä, mitä on älykäs CRM ja miten se mahdollistaa älykkäämmän myynnin ja orastavat uudet liiketoimintamallit. Mukana asiakascase jossa tunnettu perinteinen yritys on tehnyt Netflixit! Aiheena; analytiikka, automaatio ja tilauspohjaisuus - tule ja kuule lisää.

Puhujat:


Heikki Haasmaa

Senior VP, Maintenance Service Business, KONE 

Yksilöllinen asiakaskokemus vaatii siilojen murtamista ja kokonaisvaltaista lähestymistä. Miten personoitu asiakaspalvelukokemus voidaan rakentaa monikanavaisesti B2C-ympäristöön?

Puhujat:

Minna Poutanen
Business Consultant, Fluido

Antti Katajamäki
Community Cloud Practice Lead, Fluido

Juho Friberg
CDO, Fazer

Kokemusmuotoilu voi olla yksi tulevaisuuden merkittävimmistä yritykset toisistaan erottelevista tekijöistä, sillä sen avulla voidaan oikeasti päästä asiakaskeskeisyyden ytimeen. Tässä osiossa keskustellaan tästä aiheesta yhdessä asiakkaidemme kanssa, ja kuulemme heidän kokemuksistaan siitä, miten kokemusmuotoilu voidaan tuoda käyttöön kaikilla organisaation osa-alueilla.

Miten parempi asiakaskokemus auttaa siirtymään tehokkuuden optimoinnista myynnin kasvattamiseen? Miten parhaat yritykset kehittävät asiakaspalvelua hyödyntäen tekoälyä ja uusia kanavia kuten chattia ja somea? Tämän päivän asiakaskokemus vaatii uudenlaisia palveluita.

Puheenvuorot:


Kaikkien meidän Posti – palvelukulttuuria rakentamassa

Sanna Savonius, Director, Head of Customer Service, Posti 

Markkinointiautomaatio nähdään toisinaan hopealuotina, mitä tulee markkinoinnin ja myynnin tehokkuuden ja osumatarkkuuden parantamiseen. Valitettavan usein se kuitenkin paljastaa lähinnä markkinoinnin ja myynnin prosessien puuttumisen tai puutteet sekä datan laatuun, kattavuuteen ja saatavuuteen liittyvät haasteet. Tässä esityksessä käydään läpi parhaita käytäntöjä ja muuten hyväksi havaittuja tapoja näihin liittyvien erityiskysymysten taklaamiseksi sekä tarjotaan esimerkkejä Salesforcen markkinointiautomaatioratkaisuiden hyödyntämiseksi maksimaalisen liiketoimintahyödyn saavuttamiseksi.

Puhujat:

Olli Karioja
Konsultti, Tieto Finland Oy

Marko Saarinen
Johtava konsultti, Tieto Finland Oy

Jokainen digitaalinen transformaatio alkaa asiakkaasta - ja myös päättyy asiakkaaseen. Asiakkaat odottavat saumattomia kokemuksia asiointikanavasta riippumatta kaikissa kohtaamispisteissä, ja siksi myös erilaisten järjestelmien integroiminen toistensa kanssa on erittäin tärkeää. Tässä osiossa kerromme, miten tämä voidaan tehdä MuleSoftin avulla.
Innovatiivisinkaan teknologia ei tuota yritykselle arvoa, jollei sitä käytetä. Tule kuulemaan vinkkimme, miten voit saada Salesforce-investoinnistasi paremmin hyötyä irti, ja millaisia asioita kannattaisi mitata.
Tämän osuuden sisältö julkaistaan noin kuukausi ennen tapahtumaa. Tätä et varmasti halua jättää välistä!
Nykyajan digitaalisessa maailmassa kaikki tapahtuu yhä älykkäämmin ja nopeammin. Ilmoittaudu mukaan Basecamp Helsinkiin, niin kuulet uusimmat tuulet inspiroivilta puhujilta, sekä näet mitä uudet Salesforce-alustan innovaatiot tuovat mukanaan.