De vakantie lijkt alweer een eeuwigheid geleden en de dagen zijn doorweekt van de regen. Nog een paar weken en het is herfst, maar nog een paar dagen en dan begint Dreamforce! Eindelijk. Ik kon dit keer niet wachten tot de zomer voorbij was, Dreamforce 2015. Al jaren hoor ik sterke verhalen over Dreamforce wat ooit begon als ‘user conference’ en nu is uitgegroeid tot een wereldfenomeen. Dit jaar ben ik er ook bij!

Het voert me terug naar de tijd dat ik nog gewoon een gebruiker was van Salesforce en dagelijks mijn forecast aan het bijwerken was bij contact center pioniers als Avaya en Aspect. Bij die laatste begon mijn relatie met Salesforce zo’n 12 jaar geleden.

Refreshing

Pas jaren later hoorde ik voor het eerst over Dreamforce toen ik een Engelse, voormalige collega sprak die de overstap had gemaakt naar Salesforce. ‘Refreshing’ was de term die hij gebruikte om te beschrijven hoe hij die overstap ervaren had. ‘Zou zeker ook iets voor mij zijn’, ondertussen is hij opgeklommen tot Regional Vice President in het Engelse team en vertelde onlangs vol enthousiasme over de jaarlijkse conferentie in San Francisco met imponerende gasten als Colin Powell, Bill Clinton (tuurlijk waarom niet!), Neil Young (die een halve meter van mijn CD-kast in beslag neemt) en optredens van grootheden als Stevie Wonder, Metallica en de Red Hot Chili Peppers (ook allemaal terug te vinden in diezelfde kast). Vooral dat laatste bleef bij mij hangen als fervent muziekliefhebber en bezoeker van concerten. De rest was immers “gewoon” een Tech User Conference, wist ik veel. Het duurde nog tot begin 2014 eer ik de overstap uiteindelijk maakte. Mijn 15+ jaar ervaring in de customer service branche kon ik prima gebruiken als account manager voor Salesforce Service Cloud.

Eindelijk Dreamforce!

En dan nu eindelijk Dreamforce. Moest ik het vorig jaar nog missen door een verlate zomervakantie, nu ben ik wel van de partij. Ondertussen ben ik er al een tijd geleden achter gekomen dat het niet gewoon ‘just another user conference’ is. Het is een happening, een fenomeen waar klanten maar wat graag komen vertellen over hun ervaringen met Salesforce en gave toepassingen variërend van super gestroomlijnde customer service afdelingen, via social connected companies (met onze nationale luchtvaarttrots als wereldwijd erkend vlaggendrager) tot connected sportwagens, koelkasten en vele andere apparaten die vroeger niet eens een stekker hadden. Allemaal tot stand gebracht met één van de ondertussen vele mogelijkheden van Salesforce, daarbij natuurlijk ook mijn favoriet, de Service Cloud waar ook dit jaar weer veel verschillende sessies aan gewijd zullen zijn. Een tool voor alleen ‘forecasting’ en ‘opportunity management’ is het al lang niet meer.

Een ‘roze’ cloud

Maar het is niet alleen het product Salesforce wat de klok slaat. Ook de filantropische kant, de Salesforce Foundation wordt uitgebreid in de spotlight gezet. Een tech conference met ideologische inslag? Dat is Dreamforce. Ook dit jaar is er weer een imponerende lijst van ‘thought leaders’, industrie pioniers en klanten. Wat te denken van de CEO’s van organisaties als Uber, YouTube, Cisco, Forrester en Microsoft. Microsoft? Da’s toch een concurrent? Ook dat is Dreamforce. Ik herinner me een oude blog met het volgende statement: ‘Dreamforce is more a rock concert than an industry event’. Het is de combinatie die Dreamforce tot hét evenement in de industrie maakt. Ook dit jaar weer met als uitsmijter de Foo Fighters. Niet op Pinkpop, wel of Dreamforce (als Dave niet weer ergens van een podium struikelt!). Die stonden nog niet op mijn lange lijst van bezochte rock-iconen. Eens kijken of ze daarna ook een plekje verdienen in mijn CD-kast … Voor zolang het nog duurt voor die kast. Die is niet ‘connected’ en ‘in de cloud’ wat ik ondertussen wel aan mijn stand verplicht ben. Wie binnenkort in elk geval zeker in de cloud zullen zijn, dat zijn de bezoekers van Dreamforce 2015. Een roze ‘cloud’ welteverstaan. Om na te genieten van ongetwijfeld weer een geweldig evenement. Zie jullie daar!

Dreamforce is een jaarlijks evenement georganiseerd door Salesforce, het is uitgegroeid tot 's werelds grootste tech evenement. Bekijk een mooie illustratie hiervan.